.
أيهما صحي أكثر السكر الأبيض أم السكر الأسمر؟
.
يعتقد العديد من الأشخاص أن السكر الأسمر صحي أكثر من السكر الأبيض💭. ولكن للأسف المزايا التي يتميز بها السكر الأسمر عن السكر الأبيض قليلة جداً.
.
في الواقع يتم استخلاص السكر الخام من قصب السكر ويكون لونه بني. من ثم يتم تبييض السكر عن طريق إزالة الدبس منه وينتج لدينا السكر الأبيض. لصناعة السكر الأسمر يؤخذ السكر الأبيض ويتم إضافة الدبس إليه مرة أخرى ليصبح أسمر.
.
مقارنةً مع السكر الأبيض، يعد السكر الأسمر ذو حلاوة أكثر في الطعم، ومذاق أغنى. ويحتوي الدبس الذي تمت إضافته على كمية صغيرة جداً من المعادن (الكلس، الحديد، المغنيزيوم والبوتاسيوم). ولكن هذه الكمية جداً صغيرة أنها غير قادرة على زيادة أي فوائد تغذوية.
.
Many people assume that brown sugar is healthier💭. Unfortunately, brown sugar, whether raw or refined, has little to recommend it over white sugar.
.
In fact Raw sugar is extracted from sugar cane and it is brown in color. Manufacturers bleach it (remove molasses) and make white sugar. To make the brown sugar they add the molasses back to the white sugar.
.
Compared to white sugar, brown sugar has a sweeter and richer taste. It also has a moist and clumpy texture. The added molasses contain a number of minerals (calcium, potassium, magnesium and iron) but in very minimal amounts that they do not bring any health benefit to the body.
.
Conclusion, 🚫both white and brown sugar can be detrimental to the body if they are consumed excessively.